Accordeon Demonstratie met Pietro Adragna en Henk Heesbeen in Muziekhuis DaCapo op 15 april!

De temperamentvolle en sympathieke Italiaanse top accordeonist Pietro Adragna is te bewonderen tijdens de accordeondag op zaterdag 15 april in Muziekhuis Da Capo in Nietap.

Zoals alle grote namen in de accordeonwereld begon hij ook op zeer jonge leeftijd, vijf jaar,  accordeon te spelen.
Aan het begin van zijn carrière nam hij deel aan de meest prestigieuze
accordeonconcoursen. Hij won vele prijzen waaronder de Trophée Mondial (2009) in Portugal, de Primus Ikaalinen 2010 in Finland en in 2011 won hij zowel het Internationaler Akkordeonwettbewerb Klingenthal (Duitsland) als ook de Coupe Mondiale in China.

Hij heeft ook een intensief schema van concerten, zowel als solo-artiest en in ensembles - zoals het "Pietro Adragna Ensamble” - en heeft al
vele concerten gegeven op beroemde podia over de hele wereld, onder andere Duitsland, Frankrijk, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Finland, Rusland, Litouwen, Tunesië, en Nederland.

Pietro treedt ook op in vele regionale televisie uitzendingen zoals CANALE 5 en RAI 2. Pietro Adragna is momenteel accordeon leraar aan de State High School "Vito Fazio Allmayer" van Alcamo, en aan het Instituut "Luigi Pirandello" in Mazara del Vallo.

Henk Heesbeen is een gerenommeerd accordeonist en zal zijn kennis en vaardigheden delen met het publiek tijdens deze inspirerende middag.

U zult worden vermaakt met jazz, folk, klassiekers en hedendaagse muziekstukken, gespeeld op de accordeon. Henk Heesbeen zal ook enkele technieken en trucjes delen die hij heeft geleerd in zijn lange en succesvolle carrière.

Of u nu een ervaren muzikant bent of gewoon nieuwsgierig bent naar de klanken van de accordeon, deze demonstratie is een geweldige gelegenheid om meer te leren over dit prachtige instrument. Mis het niet!

Datum: 15 april Tijd: 10:30-13:00 uur
Locatie: Muziekhuis DaCapo, J.P. Santeeweg 41, 9312 PC Nietap
Toegang: Gratis

We hopen u te zien op 15 april voor een ochtend vol prachtige muziek en inspiratie!