Onze winkel door de jaren heen

Muziekhuis Da Capo is in 1973 opgericht door Joop van der Heide in het plaatsje Wijchen nabij Nijmegen. Omdat er nog geen winkelpand was werd eerst een schuur met carport gebruikt. De link tussen muziek en de carport was snel gelegd, vandaar dat de winkel de naam Da Capo kreeg. Naast muziekinstrumenten verkopen werd er ook muziekles gegeven. Hetzelfde jaar verhuisde de winkel naar een heus winkel pand aan de Burgstraat 48 in hetzelfde dorp.


Al snel was de winkel te klein en moest er gezocht worden naar een grotere ruimte, dit werd in 1974 gevonden aan de Touwslagersbaan 16. In de grote kelder was muziekles gegeven. De begane grond was de winkelruimte en daarboven woonde Joop met zijn gezin. Toen de heimwee naar de familie in het noorden kwam opspelen werd een winkelruimte in het noorden gezocht.

In 1978 was het zover, de familie van der Heide verhuisde en aan de J.P. Santeeweg 41 in het voormalige pand van Huizinga's goedkoope winkel werd de ideale ruimte gevonden.

Net als in Wijchen begon de winkel weer klein met aan de achterkant het woongedeelte. Toen de beide zoons in de winkel kwamen werken werd er ook verbouwd. In de loop van de tijd is de winkel steeds groter geworden en in 1990 nam zoon Sjoerd van der Heide de winkel over.

NIEUWSBRIEF

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief voor kortingsacties en meer!